Results 1 to 3 of 3

Thread: Eclipse issues

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    17
    Rep Power
    0

    Default Eclipse issues

    Hi, I have a JTable myTable; line in my code, as you do. When I type something like myTable. eclipse puts up a selection list and then locks up (it is, apparently, no longer responding) and several minutes pass before I can get back to doing anything at all. Has anybody else had this problem? Or is it just my computer!

  2. #2
    user0 is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    100
    Rep Power
    0

    Default

    Hi - looks like your are having trouble with the Eclipse Content Assist Feature. Sometimes when I use my older machine, it freezes up whenever Content Assist kicks in. I just wait for a bit (about 10-15 seconds) and then I can continue working.

    However, on my newer PCs it works just fine. I have never tried to disable or modify the feature because I find it to be very helpful, especially when you are learning Java - you can browse through and learn about the plethora of methods available to you.

    You can try to disable it/modify how it operates by looking at :
    Window > Preferences > Java > Editor > Content Assist.

    Hope you can find a fix for your problem.

    Best,
    --user0--

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    17
    Rep Power
    0

    Default Resolved

    Thanks user0! Just so long as I'm not going crazy. It doesn't happen all that often and, as you say, it is extremely useful! I'll put up with it until I really know what I'm at and/or I get a newer computer. Mine is from 2002 (though it's still a 1.8Ghz so I would like to know what the Eclipse Content Assist Feature is doing with all those clock-cycles!)

    All the best,
    Mark.

Similar Threads

  1. eclipse scrapbook issues
    By yitzyk in forum New To Java
    Replies: 1
    Last Post: 12-24-2010, 08:35 AM
  2. Eclipse performance issues
    By stijnvp in forum Eclipse
    Replies: 2
    Last Post: 12-14-2009, 08:53 AM
  3. Eclipse Ganymede Proxy Issues
    By seanlon11 in forum Eclipse
    Replies: 1
    Last Post: 09-08-2009, 05:31 PM
  4. Issues with YUI in Eclipse
    By Prabs in forum Eclipse
    Replies: 0
    Last Post: 10-17-2008, 02:07 PM
  5. Issues with Jva I.O
    By Annatar01 in forum New To Java
    Replies: 0
    Last Post: 02-08-2008, 01:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •